
Μερίδες 4-6
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
70 γρ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
500 γρ ντομάτα στον τρίφτη (του εμπορίου)
875 ml ζωμός λαχανικών, ζεστός
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. βασιλικός ξερός
1/2 κ.γ. ζάχαρη
350 γρ κριθαράκι χονδρό
διατροφική μαγιά για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και 250 ml ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά, περιμένουμε να πάρει βράση και ρίχνουμε το αλάτι, την πάπρικα, τον βασιλικό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε ξανά τη φωτιά σε μέτρια/χαμηλή και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κριθαράκι και 625 ml ζεστό ζωμό. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια/χαμηλή και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Θέλουμε το φαγητό να πιει τα υγρά του αλλά να παραμείνει υδαρές μιας και θα συνεχίσει να στερεοποιείται μετά το μαγείρεμα.
Όσο βράζει το κριθαράκι ετοιμάζουμε τα nuggets σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε το φαγητό με λίγη διατροφική μαγιά αν θέλουμε.