
Μερίδες 4
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ κόκκινο λάχανο λεπτοκομμένο
250 γρ πράσινο μήλο τύπου σμιθ, χοντροκομμένο
60 ml ξύδι μπαλσάμικο λευκό
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά, προσθέτουμε το λάχανο και συνεχίζουμε για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε το μήλο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για περίπου μια ώρα ή μέχρι να μαλακώσει πολύ το λάχανο. Αν έχει βγάλει πολλά υγρά μπορούμε να αφαιρέσουμε το καπάκι για τα τελευταία 10 λεπτά μαγειρέματος. Το λάχανο όμως πρέπει να είναι ζουμερό και όχι στεγνό.
Όσο βράζει το λάχανο ετοιμάζουμε τα σνίτσελ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Tip:
- Αν περισσέψει λάχανο μπορούμε να το φάμε κρύο ή να το ζεστάνουμε στο μάτι.
- Το φαγητό μπορούμε να το απολαύσουμε και ως σάντουιτς ή μπέργκερ βάζοντας σνίτσελ και λάχανο σε ψωμάκι.
- Δοκιμάστε το λάχανο και με Genius Nuggets.