
Μερίδες 4-6
Υλικά
2-3 συσκευασίες Genius Burger
Για το ριζότο
1500 ml ζωμός λαχανικών
2 + 1 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ πράσο, σε λεπτές ροδέλες
400 γρ ρύζι αρμπόριο
60 ml χυμός λεμονιού φρεσκοστυμμένος
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
½ κ.γ. κόλιανδρος ξερός, σε σκόνη (προαιρετικά, βλ. tip)
250 ml νερό καυτό
140 γρ αρακάς κατεψυγμένος
120 γρ καλαμπόκι κατεψυγμένο
διατροφική μαγιά για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ψήνουμε τα μπιφτέκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βάζουμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και τον αφήνουμε στο μάτι σε θερμοκρασία που να διατηρείται πολύ ζεστός αλλά να μην βράζει.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε τις δυο κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια/δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τα πράσα για 10’ (ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά) ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για ένα λεπτό, ρίχνουμε το λεμόνι, το αλατοπίπερο και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε για άλλο ένα λεπτό.
Ρίχνουμε δυο κουτάλες της σούπας (περίπου μια κούπα σύνολο) ζεστό ζωμό στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί όλος. Συνεχίζουμε με μια κουτάλα της σούπας (μισή κούπα) κάθε φορά, ανακατεύοντας σχεδόν συνεχώς, και δεν προσθέτουμε ζωμό μέχρι να απορροφηθεί αυτός που είναι στο τηγάνι. Αν χρειαστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Πριν προσθέσουμε την τελευταία κουτάλα ζωμού, ρίχνουμε τον αρακά και το καλαμπόκι (δεν χρειάζονται απόψυξη) και από πάνω τον ζωμό. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, προσθέτοντας όσο χρειάζεται από το ζεστό νερό μια κουτάλα τη φορά. Θέλουμε το ρύζι να έχει ψηθεί αλλά να κρατάει στο δόντι (θα πάρει περίπου 25-35 λεπτά). Το ριζότο πρέπει να είναι αρκετά ρευστό αφού θα συνεχίσει να πήζει όσο κρυώνει. Προσθέτουμε την τρίτη κουταλιά ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.