
Μερίδες 3-4
Για τη σάλτσα “τυριού”
75 γρ (1/2 κούπας) κάσιους ωμά και ανάλατα, μουλιασμένα για 2 ώρες σε βραστό νερό (ή αποβραδίς σε κρύο)
60 ml (1/4 κούπας) ζωμός λαχανικών
60 ml (1/4 κούπας) διατροφική μαγιά
1 κ.σ. λευκό μπαλσάμικο
1/2 κ.γ. αλάτι θαλασσινό
1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/4 κ.γ. κουρκουμάς (κιτρινόριζα)
Για τα μπέργκερς
2 συσκευασίες Genius Burgers
3-4 ψωμάκια
μαρούλι
φέτες ντομάτας
φέτες κρεμμυδιού
κέτσαπ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σουρώνουμε τα κάσιους και τα ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ ή μούλτι. Προσθέτουμε τα υλικά της σάλτσας και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν, συνεχίζοντας μέχρι να γίνει λεία.
Ψήνουμε τα Genius burgers σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Συνθέτουμε τα μπέργκερ βάζοντας σε ψωμάκι λίγη κέτσαπ (αν θέλουμε), μαρούλι, ντομάτα και κρεμμύδι. Βάζουμε και τα μπιφτέκια με λίγη σάλτσα “τυριού” από πάνω και σερβίρουμε.