
Μερίδες 3-4
Υλικά
200 γρ ρύζι μπασμάτι
60 ml σιρόπι σφενδάμου
60 ml σάλτσα σόγιας
60 ml νερό
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
2 κ.γ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες με το ειδικό εργαλείο
1 συσκευασία Genius Balls
λίγο σχινόπρασο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ανακατεύουμε το σιρόπι σφενδάμου, τη σόγια, το νερό, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το τζίντζερ σε ένα μπολάκι.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι. Πριν ζεσταθεί πολύ ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για ένα περίπου λεπτό. Δεν θέλουμε να πάρει παρά ελάχιστο χρώμα.
Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι το μείγμα με το σιρόπι και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά και μόλις αρχίσει να πήζει η σάλτσα την κατεβάζουμε από το μάτι (περίπου 3-5 λεπτά).
Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια σύμφωνα με τις οδηγίες, τα βουτάμε λίγο στη σάλτσα και σερβίρουμε με το ρύζι. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγο σχινόπρασο.