The Blog

- - in Συνταγές

Μερίδες 3-4

Υλικά

200 γρ ρύζι μπασμάτι

60 ml σιρόπι σφενδάμου

60 ml σάλτσα σόγιας

60 ml νερό

1 κ.σ. ζάχαρη καστανή

2 κ.γ. κορν φλάουρ

1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες με το ειδικό εργαλείο

1 συσκευασία Genius Balls

λίγο σχινόπρασο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ανακατεύουμε το σιρόπι σφενδάμου, τη σόγια, το νερό, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το τζίντζερ σε ένα μπολάκι.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι. Πριν ζεσταθεί πολύ ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για ένα περίπου λεπτό. Δεν θέλουμε να πάρει παρά ελάχιστο χρώμα.

Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι το μείγμα με το σιρόπι και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά και μόλις αρχίσει να πήζει η σάλτσα την κατεβάζουμε από το μάτι (περίπου 3-5 λεπτά).

Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια σύμφωνα με τις οδηγίες, τα βουτάμε λίγο στη σάλτσα και σερβίρουμε με το ρύζι. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγο σχινόπρασο.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο