
Μερίδες 3-4
Υλικά
1 συσκευασία λουκάνικα Genius
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι λεπτοκομμένο σε μισοφέγγαρα
3 πιπεριές πολύχρωμες κομμένες σε ροδέλες
120 ml (1/2 κούπα) έτοιμη σάλτσα ντομάτας σπιτική ή του εμπορίου, ελαφρώς πικάντικη
120 ml (1/2 κούπα) νερό (αν χρειάζεται)
αλατοπίπερο κατά βούληση
μπούκοβο για το σερβίρισμα, προαιρετικά
Εκτέλεση
Σε ένα μεγαλούτσικο αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τα λουκάνικα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα βάζουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.
Στο άδειο ζεστό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Σοτάρουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν εντελώς οι πιπεριές, χαμηλώνοντας τη φωτιά αν δούμε πως “αρπάζουν”.
Προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε, και αν θέλουμε πιο υδαρές αποτέλεσμα προσθέτουμε λίγο νερό (μέχρι μισή κούπα). Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, ανάλογα πόσο αλμυρή είναι η σάλτσα μας.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε τρία τέσσερα κομμάτια και τα προσθέτουμε στις πιπεριές. Ανακατεύουμε να καλυφθούν με σάλτσα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με λίγο μπούκοβο αν θέλουμε.
Τιπ: Το σπετσοφάι αυτό μπορεί να σερβιριστεί και ως σάλτσα για ζυμαρικά. Βράζουμε 250 γρ ζυμαρικά της αρεσκείας μας και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. (2-3 μερίδες)