The Blog

- - in Συνταγές

Nuggets με Vegan Mac & “Cheese”

Μερίδες 4

Υλικά

1 συσκευασία Genius Nuggets

400 γρ μακαρονάκι κοφτό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

210 γρ (1 ½ κούπα) κάσιους, μουλιασμένα για 2 ώρες σε βραστό νερό ή για τουλάχιστον 4 ώρες σε νερό βρύσης

180 ml (3/4 κούπα) γάλα σόγιας

4 ½ κ.σ. διατροφική μαγιά + έξτρα για το σερβίρισμα

2 ½ κ.σ. χυμός λεμονιού φρέσκος + έξτρα για το σερβίρισμα

1 ½ κ.γ. αλάτι θαλασσινό σε νιφάδες

1/2 κ.γ. πιπέρι λευκό

1/4 – 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

1/4 κ.γ. κουρκουμάς σε σκόνη

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε τα nuggets σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες και κρατάμε μια κούπα από τον ζωμό του. Το σουρώνουμε, το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακινούμε ζωηρά την κατσαρόλα. Αφήνουμε στην άκρη.

Σουρώνουμε τα κάσιους και τα βάζουμε σε ένα δυνατό μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Σταματάμε ανά διαστήματα και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί κατά το χτύπημα προσθέτουμε λίγο ζωμό από τα ζυμαρικά (μια – δυο κουταλιές) με προσοχή αν είναι ακόμα ζεστός.

Προσθέτουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά. Αν θέλουμε πιο υδαρή τη σάλτσα προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό από το μακαρονάκι. Σερβίρουμε με τα nuggets, λίγο έξτρα λεμόνι, πιπέρι και αν θέλουμε λίγη ακόμα διατροφική μαγιά.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο