The Blog

Μπέργκερ «Χωριάτικη»

Μερίδες 2-4

Υλικά

Για το τζατζίκι

150 γρ αγγούρι με τη φλούδα

200 γρ γιαούρτι σόγιας στραγγιστό (ονομάζεται Greek Style)

2 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη με το εργαλείο

1 κ.γ. μηλόξιδο

1/4 κ.γ. αλάτι θαλασσινό

1/4 κ.γ. λευκό πιπέρι

1/8 κ.γ. ζάχαρη

Για τα burgers

1-2 συσκευασίες Genius Burger

2-4 ψωμάκια μπέργκερ

πάστα ελιάς

φέτες ντομάτας

φέτες αγγουριού

φέτες κρεμμυδιού

μαρούλι

Εκτέλεση

Για το τζατζίκι: Τρίβουμε το αγγούρι στο χοντρό τρίφτη και το μεταφέρουμε σε λεπτό σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι ή τούλι. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά το γιαούρτι, τον άνηθο, το σκόρδο, το μηλόξιδο, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

Κλείνουμε το αγγούρι μέσα στο τούλι και πιέζουμε δυνατά να φύγουν τα υγρά του. Αφήνουμε πάλι στην άκρη και επαναλαμβάνουμε ανα διαστήματα. Όταν στεγνώσει καλά το προσθέτουμε στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε απαλά.

Για τα burgers: Ψήνουμε τα Genius Burgers σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αλείφουμε τα ψωμάκια με πάστα ελιάς, προσθέτουμε λίγο μαρούλι, κρεμμύδι, ντομάτα, μπιφτέκι, αγγούρι και τζατζίκι, και απολαμβάνουμε!

Tips:

-Το στραγγιστό γιαούρτι σόγιας θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά. Αν δεν το βρείτε μπορείτε να φτιάξετε δικό σας με απλό γιαούρτι σόγιας, βάζοντας το σε βαμβακερή σακούλα στραγγίσματος γιαουρτιού ή φυτικού γάλακτος. Το αφήνετε σε σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ στο ψυγείο για 12-24 ώρες να πήξει.

-Το τζατζίκι που περισσεύει το φυλάμε σε κλειστό δοχείο φαγητού στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο