Cordon Bleu με Καστανό Ρύζι Αρωματισμένο με Μαϊντανό και Λάιμ
Μερίδες 2
Υλικά
200 γρ (1 κούπα) καστανό ρύζι αναποφλοίωτο
αλάτι για το βράσιμο του ρυζιού
2 κ.σ. έλαιο καρύδας
1/2-3/4 κ.γ. ξύσμα λάιμ (από 1 λάιμ)
1 κ.σ. χυμός λάιμ (+ έξτρα για το σερβίρισμα)
1/2 κ.γ. αλάτι θαλασσινό
1/4 κ.γ. πιπέρι λευκό (+ έξτρα για το σερβίρισμα)
4 κ.σ. (1/4 κούπα) μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 συσκευασία Genius Cordon Bleu
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να μαλακώσει. Συνήθως θέλει 30-45 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το έλαιο καρύδας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και ανακατεύουμε συχνά για 2-4 λεπτά να ζεσταθεί (αν είχε κρυώσει) και να καλυφθεί από το λάδι. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα και μια κουταλιά σούπας χυμό λάιμ, το αλατοπίπερο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε και τα Cordon Bleu σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε ζεστά μαζί με το ρύζι. Αν θέλουμε προσθέτουμε έξτρα χυμό λάιμ και λευκό πιπέρι.
Tips:
– Αν δεν έχουμε έλαιο καρύδας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα φυτικό λάδι, αξίζει όμως να δοκιμάσουμε την καρύδα μιας και η γεύση ταιριάζει ωραία με το λάιμ! Υπάρχει στα περισσότερα σούπερ μάρκετ.
– Το ρύζι επειδή είναι χρονοβόρο μπορούμε να το βράσουμε από την προηγούμενη και να το φυλάξουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.