The Blog

- - in Συνταγές

Σνίτσελ λαχανικών με ρύζι και μανιτάρια αλά κρεμ

Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 30’
Μερίδες: 4 άτομα

Υλικά
1 συσκευασία vegan σνίτσελ λαχανικών

Για το ρύζι
250 γρ. άγριο ρύζι
1 κρεμμύδι ξερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
550ml ζεστό ζωμό λαχανικών
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για τα μανιτάρια αλά κρέμ
300ml φυτική κρέμα
250 γρ. μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλωναράκι θυμάρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Το ρύζι
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε ένα κατσαρολάκι για 1’, προσθέτουμε το ρύζι, το ζωμό, τον κουρκουμά, αλάτι και  πιπέρι.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Τα σνίτσελ λαχανικών
Διαλέγουμε τον τρόπο ψησίματος και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.

Τα μανιτάρια αλά κρέμ
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και «σπάμε» τη σκελίδα του σκόρδου.
Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι σωτάρουμε με το ελαιόλαδο το σκόρδο και τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι, τέλος προσθέτουμε τη φυτική κρέμα και μόλις πήξει η σάλτσα αποσύρουμε.

Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο το ρύζι με το σνίτσελ και περιχύνουμε με τα μανιτάρια αλά κρέμα.

Tips:
– Αν δε μας αρέσει η γεύση του σκόρδου το αφαιρούμε μόλις το σωτάρουμε και αρωματιστεί το λάδι.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο