The Blog

- - in Συνταγές

Σνίτσελ Λαχανικών με Παντζαροσαλάτα

Μερίδες 3-4

240 ml (1 κούπα) γιαούρτι σόγιας

60 ml (1/4 κούπα) μαγιονέζα vegan (του εμπορίου)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μηλόξυδο

1 κ.γ. μουστάρδα απαλή

3/4 κ.γ. αλάτι θαλασσινό

1/4 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

500 γρ παντζάρια βρασμένα ή ψημένα στον φούρνο και κομμένα σε κύβους

1/4 – 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα

1 συσκευασία Σνίτσελ Λαχανικών Veganact

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με πιρούνι το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα παντζάρια και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για λίγες ώρες να δέσουν οι γεύσεις.

Ψήνουμε τα σνίτσελ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρουμε με την παντζαροσαλάτα.

Τιπ: Δοκιμάστε να ψήσετε τα παντζάρια στον φούρνο αντί να τα βράσετε. Κόψτε τα σε κύβους, βάλτε τα με ελάχιστο λάδι σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήστε τα στους 200C για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.