Μπιφτέκια Genius με Πουρέ Τρούφας και Σάλτσα Μανιταριών
Μερίδες 4
Υλικά
2 συσκευασίες Genius Burger
Για τον πουρέ
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
1/2 – 1 κ.σ. αλάτι για το βράσιμο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. λάδι με άρωμα τρούφας (ή κατά βούληση)
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 – 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/4 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (με το πράσινο μέρος)
Για τη σάλτσα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ μανιτάρια σε φέτες
20 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
500 ml ζωμός λαχανικών ζεστός
2 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικου
3/4 κ.γ. αλάτι (ή κατά βούληση)
1/4 κ.γ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ψήνουμε τα μπέργκερ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα διατηρούμε ζεστά.
Βράζουμε τις πατάτες με το αλάτι για 20’ να μαλακώσουν. Σουρώνουμε κρατώντας μια κούπα από το νερό. Επιστρέφουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός του κρεμμυδιού. Πατάμε με πρέσα χειρός για πουρέ προσθέτοντας λίγο λίγο όσο νερό βρασίματος χρειάζεται για την υφή που θέλουμε. Προσθέτουμε λίγο κρεμμυδάκι.
Για τη σάλτσα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3’. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για άλλα 5’ ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 30” δευτερόλεπτα με 1’. Προσθέτουμε τον ζωμό ανακατεύοντας καλά να μην σβολιάσει, και ύστερα την κρέμα μπαλσάμικου και το αλατοπίπερο. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και ανακατεύουμε για περίπου 10΄μέχρι να πήξει.
Σερβίρουμε τα μπέργκερ με πουρέ και σάλτσα.