The Blog

- - in Συνταγές

Γιαουρτλού με Genius Κεμπάμπ Meat-Free

Μερίδες 4

Υλικά

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

1 κούπα (240ml) γιαούρτι καρύδας σκέτο

1 1/2 κ.σ. χυμός λεμονιού

2 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. φρέσκος δυόσμος, πολύ ψιλοκομμένος

1/2 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. σκόρδο λιωμένο στο ειδικό εργαλείο (μια πολύ μικρή σκελίδα περίπου)

1/4 κ.γ. κύμινο

1/4 κ.γ. ξύσμα λεμονιού 

Για τη σάλτσα ντομάτας

1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες με το ειδικό εργαλείο

400 γρ (1 κονσέρβα) ντοματάκι κονκασέ

1/2 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν (ή άλλο καυτερό κόκκινο πιπέρι)

1/4 κ.γ. ζάχαρη

Για το κεμπάμπ

2 συσκευασίες Genius Κεμπάμπ Meat-Free

4-8 πίτες

κρεμμύδι σε ροδέλες

μαϊντανός χοντροκομμένος 

πιπέρι καγιέν ή άλλο κόκκινο πιπέρι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο να δέσουν οι γεύσεις.

Για τη σάλτσα ντομάτας

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, ίσα ίσα να ροδίσει (λιγότερο από ένα λεπτό). Προσθέτουμε το ντοματάκι και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 10-15 λεπτά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας τακτικά.

Για το κεμπάμπ

Ψήνουμε τα κεμπάμπ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ζεσταίνουμε τις πίτες και τις σερβίρουμε προσθέτοντας από πάνω σάλτσα ντομάτας, σάλτσα γιαουρτιού, κεμπάμπ, κρεμμύδι, μαϊντανό και πιπέρι καγιέν αν θέλουμε.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο