The Blog

- - in Συνταγές

Nuggets με Ψητά Τσίπς Γλυκοπατάτας και Σάλτσα Μαϊντανού

Μερίδες 2-4

Υλικά

650 γρ γλυκοπατάτα με τη φλούδα, κομμένη σε λεπτά τσιπς

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/4 κ.γ. αλάτι θαλασσινό

1/4 κ.γ. λευκό πιπέρι

1/4 κ.γ. κύμινο

1 συσκευασία Genius Nuggets

Για τη σάλτσα

60 γρ φυλλαράκια μαϊνταντού (ζυγισμένα στεγνά)

1 σκελίδα σκόρδο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. χυμός λεμονιού 

2 κ.σ. ταχίνι

2 κ.σ. νερό (αν χρειαστεί)

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή

1/4 κ.γ. αλάτι θαλασσινό

1/4 κ.γ. λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C στον αέρα (200C αντιστάσεις). Βάζουμε τα τσιπς γλυκοπατάτας σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το λευκό πιπέρι και το κύμινο, και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Τα απλώνουμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα (να έχουν απόσταση μεταξύ τους) και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να αρχίσουν να γίνονται τραγανά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα nuggets σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα μαϊντανού χτυπάμε όλα τα υλικά της σε ένα μούλτι να ομογενοποιηθούν, προσθέτοντας νερό αν και όσο χρειάζεται να γίνει υδαρής.

Σερβίρουμε τα nuggets ζεστά με τσιπς γλυκοπατάτας και σάλτσα.

Tips:

-Η σάλτσα είναι πολύ νόστιμη και ως ελαφρύ πέστο σε ζυμαρικά.

-Αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε τη σάλτσα με το πιάτο αυτό μπορούμε να σερβίρουμε τα nuggets με τα τσιπς και λίγη φυτική μαγιονέζα και/ή κέτσαπ.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο