Κεφτεδάκια με Σάλτσα Ντομάτας και Ζυμαρικά
Μερίδες 4
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη με το ειδικό εργαλείο
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
750 γρ ντομάτα “στον τρίφτη” (του εμπορίου)
60 ml (1/4 κούπα) νερό
1 κ.γ. βασιλικός, ξερός
1 κ.γ. αλάτι θαλασσινό
1/2 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1/4 κ.γ. ζάχαρη
400 γρ ζυμαρικά ολικής άλεσης στο σχήμα που προτιμάμε
1 συσκευασία Genius Κεφτεδάκια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μοσχοβολήσει (30 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό), ρίχνουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ένα ακόμα λεπτό.
Προσθέτουμε στο τηγάνι την τριμμένη ντομάτα, το νερό, τον βασιλικό, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σύμφωνα με τις οδηγίες των συσκευασιών τους. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με σάλτσα και κεφτεδάκια.
Tip -> Αν θέλουμε πασπαλίζουμε το φαγητό με λίγη διατροφική μαγιά για ελαφρώς τυρένια γεύση!