The Blog

- - in Συνταγές

Σουηδικά Κεφτεδάκια» με Ταλιατέλες

Μερίδες 4

Υλικά

1 συσκευασία Genius κεφτεδάκια

500 γρ ταλιατέλες (χωρίς αυγά)

Για τη σάλτσα

400 ml γάλα βρώμης

200 ml ζωμός λαχανικών, ζεστός

45 ml (3 κ.σ.) ελαιόλαδο

40 γρ (4 κ.σ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. διατροφική μαγιά + έξτρα για το σερβίρισμα

2 κ.γ. χυμός λεμονιού φρέσκος + έξτρα για το σερβίρισμα

1 κ.γ. σάλτσα σόγιας

1 κ.γ. μουστάρδα απαλή

½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι σε νιφάδες

¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

¼ κ.γ. λευκό πιπέρι

1/8 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα αφήνουμε στην άκρη διατηρώντας τα ζεστά.

Για να φτιάξουμε την σάλτσα βάζουμε σε κανάτα το γάλα βρώμης και τον ζωμό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και πριν κάψει ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1 – 1 ½ λεπτό περίπου να γίνει ρευστή πάστα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, πιάνουμε ένα σύρμα και χτυπώντας το μείγμα συνεχώς προσθέτουμε το γάλα με τον ζωμό προσέχοντας να μην σβολιάσει. Όταν γίνει λείο δυναμώνουμε πάλι τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με την κουτάλα μέχρι να πήξει (περίπου 5 λεπτά). Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της. Ανακατεύουμε και διορθώνουμε αν θέλουμε το αλάτι.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε με σάλτσα και κεφτεδάκια, πασπαλίζοντας αν θέλουμε με διατροφική μαγιά. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμα χυμό λεμονιού.

Σημείωση: οι ποσότητες είναι μετρημένες με δοσομετρικά κουτάλια.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο