Κεμπάμπ με Κλασική Σαλάτα Coleslaw (Vegan)
Μερίδες 2-4
Υλικά
500 γρ ανάμεικτη σαλάτα λάχανο-καρότο, λεπτοκομμένη
2 + 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι, χωρισμένες
90 ml (6 κουτ. σούπας) vegan μαγιονέζα
1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
1/4 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1/8 κουτ. γλυκού πιπέρι λευκό
2-3 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 συσκευασία Genius Κεμπάμπ
αραβικές πίτες
Εκτέλεση
Στρώνουμε ένα τουλπάνι ή τούλι σε ένα λεπτό σουρωτήρι και βάζουμε μέσα το λάχανο με το καρότο. Πασπαλίζουμε με 2 κουτ. γλυκού αλάτι και αφήνουμε στην άκρη για μια ώρα περίπου. Μετά τη μια ώρα κλείνουμε τη σαλάτα στο τούλι και πιέζουμε καλά να στραγγίξουμε τα υγρά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη vegan μαγιονέζα, το μηλόξιδο, το 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι. Προσθέτουμε το λάχανο με το καρότο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε τα κεμπάμπ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρουμε πάνω σε αραβική πίτα με λίγη σαλάτα coleslaw.
Tip -> Το πρώτο βήμα με το στράγγισμα των λαχανικών μπορούμε να το αποφύγουμε αν δεν έχουμε χρόνο, επειδή όμως μετά από λίγη ώρα η coleslaw θα γίνει υδαρής, θα πρέπει να τη σερβίρουμε αμέσως.