
Τα πρώτα προϊόντα φυτικού, εναλλακτικού κρέατος, που παράγονται στην Ελλάδα
Η παρουσίαση των προϊόντων Genius πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, με κεντρικούς ομιλητές τον Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, κύριο Γεώργιο Μπόσκου, τον κύριο Μίλτο Καρούμπα, Global Ambassador for Greek Gastronomy και την κυρία Ελένη Νικολοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Nikolopoulou.

Η νέα αυτή, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και σύμφωνη με τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, πρόταση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Παρουσιάζοντάς την στην εκδήλωση, ο κύριος Γεώργιος Μπόσκου, τόνισε ότι στόχος της συνεργασίας ήταν ο σχεδιασμός προϊόντων διατροφής, προς τη δράση ανασύνθεσης των τροφίμων, στα οποία μειώνονται τα αρνητικά θρεπτικά συστατικά (π.χ. σάκχαρα, κορεσμένα λιπαρά οξέα) και αυξάνονται τα θετικά θρεπτικά συστατικά (π.χ. φυτικές ίνες, πρωτεΐνες)για την παραγωγή φυτικών προϊόντων με αναβαθμισμένη διατροφική αξία και βέλτιστα οργανοληπτικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η κυρία Ελένη Νικολοπούλου μίλησε και για τη δημιουργία του brand Veganact το 2016, με στόχο να ανταποκριθεί η εταιρεία στην ολοένα αυξανόμενη τάση της χορτοφαγίας, καθώς σύμφωνα με σχετικές έρευνες, το μερίδιο του εναλλακτικού κρέατος στη συνολική αγορά του κρέατος αναμένεται να αυξηθεί από 1% σήμερα, σε 10% έως το 2029! Όπως ανέφερε η κυρία Νικολοπούλου, «Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και σήμερα, με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, παρουσιάζουμε επίσημα τη σειρά Genius Meat–Analogue, Meat–Free, με εναλλακτικά φυτικά προϊόντα κρέατος, που περιέχουν από 14,5 % και πάνω πρωτεΐνες και έχουν ιδιαίτερα χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και σάκχαρα».
Εκ μέρους του κλάδου της επαγγελματικής εστίασης μίλησε ο κύριος Μίλτος Καρούμπας (Παγκόσμιος Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας). Ο κ. Καρούμπας μίλησε για τις επιστημονικές έρευνες που υποστηρίζουν τη χορτοφαγική διατροφή, καθώς και για την ανάγκη συμμετοχής τέτοιων επιλεγμένων, πιστοποιημένων προϊόντων στους καταλόγους των εστιατορίων, αλλά και της ενημέρωσης των πελατών για τα οφέλη μιας ισορροπημένης διατροφής με αυξημένη φυτοφαγία.

Η σειρά Genius από τη Veganact περιλαμβάνει πολύ γευστικές και απόλυτα υγιεινές χορτοφαγικές επιλογές, όπως μπέργκερ, φιλετίνια κοτόπουλου, κεφτεδάκια, nuggets και κεμπάπ – όλα πλούσια σε πρωτεΐνες και με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ιδιαίτερα κορεσμένα. Είναι κατάλληλα για άτομα που ακολουθούν vegan & χορτοφαγική διατροφή, νηστεία, διατροφή χαμηλών λιπαρών, δίαιτα υψηλών πρωτεϊνών κ.α., ενώ σε συνδυασμό με μία πηγή υδατανθράκων και λαχανικά αποτελούν ένα πλήρες, ισορροπημένο γεύμα.

Κλείνοντας, η κα Νικολοπούλου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους επαγγελματίες της εστίασης για την πολύτιμη συμβολή τους στην αξιοποίηση και προώθηση των χορτοφαγικών προϊόντων και επανέλαβε τη δέσμευση της εταιρείας να βρίσκεται στο πλευρό τους με προϊόντα γευστικά, ποιοτικά, σύμφωνα με τις νέες διατροφικές τάσεις και τις απαιτήσεις των πελατών.
Με το πέρας των ομιλιών, παρουσιάστηκε το εταιρικό video της εταιρείας το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ακόλουθο link: https://www.youtube.com/watch?v=aCB02pUWalw
Στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα με ποικιλία προτάσεων σερβιρίσματος των Genius meat-free προϊόντων και ανταλλαγή απόψεων